Київ заявив про постачання летальної зброї з ЄС

Переносний протитанковий ракетний комплекс Javelin

У той же час на зовнішніх ринках зберігаються значні обмеження щодо продажу Україні летального зброї.

В Україну зброю, зокрема й летальну, постачають уже п'ять європейських країн. Про це повідомив директор державного підприємства Спецтехноекспорт (спеціалізується на торгівлі військовими технологіями) Павло Барбул в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, в основному ЗСУ закуповують аналоги радянських боєприпасів, виробляють які у країнах колишнього соцтабору. З країн Європи в Україну надходять ВОГ-17 і ВОГ-25, боєприпаси для гранатометів, деякі артилерійські припаси (100 мм і 152 мм).
 
Називати, які саме країни продають Україні зброю, в яких обсягах і за якими цінами Барбул відмовився. У той же час, він підкреслив, що на зовнішніх ринках зберігаються значні обмеження щодо продажу Україні летального озброєння.
 
"Ситуація поставок летальної зброї до країни, що воює - це обмеження для всіх. У нас бувають ситуації, коли деякі компанії не можуть отримати ліцензії на постачання боєприпасів вже протягом двох років", - сказав він.
 
Крім того, глава держпідприємства повідомив, що в Україні в цьому році вже поставляли летальну зброю із США - партії гранатометів PSRL-1 (модернізовані радянські РПГ-7).
 
Нещодавно Президент України Петро Порошенко під час своєї бесіди з держсекретарем США Рексом Тіллерсона обговорили питання надання Україні летальної зброї.

Related

Гаряча новина 86638702002767798

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item