СБУ викрила трьох російських агітаторів у мережі


Служба безпеки України в грудні припинила діяльність 3 антиукраїнських адміністраторів у соцмережах, які розміщували матеріали за вказівкою кураторів з російських спецслужб. Повідомив прес-центр СБУ.
"Під час реалізації комплексу заходів із забезпечення інформаційної безпеки країни співробітники центрального апарату обласних управлінь СБ України у Донецькій та Одеській областях виявили нові докази використання спецслужбами РФ соціальних мереж для шкоди державній безпеці України.
Правоохоронці задокументували протиправну діяльність мешканців Одеси, Слов'янська та Бахмута, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російській соціальній мережі "ВКонтакте", – написали у повідомленні.
Оперативники встановили, що модератори за вказівкою з РФ розміщували у соцмережі матеріали із закликами до зміни меж території України та на підтримку терористичних організацій "ЛНР/ДНР".
За свою антиукраїнську діяльність вони отримували грошову винагороду від російських кураторів, зазначають в СБУ.
Під час обшуків за місцями проживання адміністраторів співробітники СБ України виявили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами розміщення антиукраїнських матеріалів та отримання вказівок від російських спецслужб.

Related

Гаряча новина 2916133576382274193

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item