Євросоюз засудив заборону на участь Навального у виборах президента Росії

Ілюстративне фото 
Євросоюз засудив заборону ЦВК РФ брати участь в президентських виборах опозиційному політику Олексію Навальному через нескасовану судимість.
Офіційний представник глави дипломатії ЄС Майя Косьянчич заявила, що це рішення ЦВК РФ викликає серйозні сумніви в політичному плюралізмі і в здатності російської влади провести демократичні вибори.
У Брюсселі додали, що влада РФ не повинна з політичних мотивів перешкоджати участі у виборах опонентам: у ЄС розраховують на рівні умови для всіх учасників політичного процесу.
Косьянчич додала, що Європейський суд з прав людини визнав, що Навальний був позбавлений права на справедливий суд в 2013 році, коли його звинувачували в махінаціях у справі Кіровлісу.
Нагадаємо, що члени ЦВК РФ прийшли до висновку, що Навальний не може бути зареєстрований як кандидат через свою судимість у справі Кіровлісу, незважаючи на те, що вирок його був скасований Європейським судом.
За словами Навального, рішення про його недопуск виключить мільйони людей з цих виборів, так як він представляє "величезну кількість виборців".
Після цього російський опозиціонер опублікував на своєму YouTube-каналі відео із закликом до "страйку виборців".
Президентські вибори в РФ мають відбутися 18 березня 2018 року. Чинний президент РФ Володимир Путін вже заявив, що братиме участь у виборах як самовисуванець.
Про плани балотуватися на посаду президента РФ заявила і відома місцева журналістка Ксенія Собчак.

Related

Події у світі 3975542250184252859

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item