Ердоган висунув Греції територіальні претензії перед візитом в Афіни


Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган перед візитом до Греції запропонував переглянути Лозаннський договір 1923 року, який встановив кордони сучасної Туреччини.
Про це він сказав в інтерв’ю грецькому виданню Kathimerini.
За умовами Лозанської угоди, Греція отримала майже всі острови в Егейському морі біля узбережжя Туреччини. З того часу, між Туреччиною і Грецією не припиняються суперечки про точне місце проходження кордону.
Ердоган, зокрема, заявив, що "повітряні і морські кордони можна було б поліпшити".
"Лозаннський договір охоплює не тільки Грецію, але і весь регіон, і лише через це - я думаю, що з часом всі договори потребують перегляду не тільки для Туреччини, але і для Греції", - сказав він.
"Дискусії щодо островів та інші дискусії тривають, і лише через одне питання розвиток ситуації ускладнюється. Я думаю, що це те, що нам потрібно подолати на величезному морі, токому як Егейське. Комерційні та туристичні кораблі повинні мати можливість безперешкодно пересуватися. Ми повинні подолати будь-які ускладнення. Ось чому я кажу про можливий перегляд", - додав Ердоган.
Президент Греції Прокопіс Павлопулос у четвер під час зустрічі з Ердоганом в Афінах відкинув можливість перегляду договору.

"Лозаннський договір визначає територію та суверенітет Греції та Європейського Союзу, і цей договір для нас не підлягає обговоренню. Він не має ніяких недоліків, його не потрібно переглядати або оновлювати", - заявив Павлопулос.
Це перший візит президента Туреччини до Греції за останні 65 років.

Related

Події у світі 3162862269599999608

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item