У новий Верховний суд увійшли одіозні судді та ставленики Порошенка


Оновлення Верховного суду не відбулося. До його складу увійшли вигідні президенту Петру Порошенку люди та колишні скандальні працівники Феміди.
Про це сказав народний депутат Сергій Власенко в ефірі одного з телеканалів.
"Ніякого нового Верховного суду у нас нема. Чесного і прозорого конкурсу не відбулося. До Верховного суду потрапила велика кількість одіозних суддів. Потрапили люди, яких особисто відбирали в Адміністрації президента, які дивним чином пов'язані з заступником голови АП Олексієм Філатовим. Це все говорить про те, що всі перетворення робляться з метою відволікти людей від нагальних потреб і дати їм надію, яка не справдиться", - сказав Власенко.
Він наголосив, що всі розмови про оновлення Верховного суду - "це звичайна піар-акція в стилі Петра Олексійовича".
3 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект №6232, яким передбачено нові редакції 4 кодексів. Національне антикорупційне бюро і головний військовий прокурор Анатолій Матіос просили президента Петра Порошенка ветувати цей закон. Проте 22 листопада президент його підписав.
Нові процесуальні кодекси набули чинності одночасно з початком роботи нового Верховного Суду 15 грудня. При цьому старий Верховний Суд і вищі спецсуди (адміністративний, господарський, спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ) припинили функціонування.

Related

Політика 2513545369604724425

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item