Організатори форуму у Львові пояснили, хто автор карти з "Л/ДНР"

Після інциденту з мапою активісти зажадали відставки мера Львова Андрія Садового
Співорганізатор безпекового форуму, віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд розповіла, що карту з терористичними формуваннями "ДНР" і "ЛНР" розробив євродепутат.
Про це пише 5 канал.
Сироїд додала, що карта призначалася для демонстрації присутності російських військ на українських територіях.
Інфідент на форумі спровокував бурхливу реакцію активістів, які пікетували мерію Львова і прийшли в кабінет градоначальника Андрія Садового з вимогою його відставки.
Раніше повідомлялося, що під час Форуму безпеки у Львові голова ОДА Олег Синютка бойкотував захід після показу карти, де були позначені терористичні організації як самостійні об'єкти.
Глава області звернувся в Службу безпеки з приводу провокації на форумі.
Пізніше в СБУ повідомили, що в рамках перевірки будуть опитані організатори форуму і відкрили кримінальне провадження за підозрою в посягань е на територіальну цілісність і недоторканність України.
У прес-службі форуму пояснили, що на карті були позначені окуповані Росією території України, Грузії і Молдови, а також представлено кількість окупаційних військ в кожній з цих країн.
Джерелом інформації послужила стаття, оприлюднена на сайті європейської аналітичної інституції - European council on foreign relations.

Related

Події в Україні 7460247369740326603

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item