Повідомили, чому Україна не отримала транш від ЄС


Україна не отримає 3-й транш у розмірі €600 млн від Єврокомісії, як передбачалося раніше.
"Україна виконала більшу частину зобов'язань, узгоджених з ЄС. Серед них - важливі заходи щодо підвищення прозорості управління державними фінансами, запуск судової та адміністративної реформ. Здійснена робота щодо просування поточних реформ в енергетичних секторах, поліпшення бізнес-середовища та зміцнення систем соціального захисту", - зазначають у Єврокомісії, передає "Еспресо".
Попри це, надання траншу неможливе через невиконання Україною додаткових вимог. Так, не зняли заборону на експорт лісу-кругляка. Також не затвердили автоматичну перевірку е-декларацій та закон про кредитний реєстр Нацбанку. Також не здійснили перевірку інформації про бенефіціарних власників компаній.
"Україні варто зберегти імпульс реформ у багатьох областях, які успішно просунулися вперед. Також необхідно завершити заходи, які були виконані в рамках поточної програми", - йдеться в заяві Комісії.
Водночас, в Єврокомісії зауважили, що не відхиляють можливість вироблення нової аналогічної програми підтримки.
Україна отримала 2 транші на загальну суму €1,2 млрд з передбачених €1,8 млрд макрофінансової допомоги (MFA). Термін поточної програми закінчується на початку січня 2018 року.

Related

Економіка 5694516890075270638

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item