Холодницький: Конфлікт з ГПУ може стати війною

Глава САП Назар Холодницький

Глава САП вважає, що жертвами протистояння відомств, в результаті, стане вся країна.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив в інтерв'ю ТСН, що в США повністю підтримують антикорупційні органи України, однак дуже незадоволені ситуацією, яка склалася між Генпрокуратурою, Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) і САП.
"Перший меседж, який ми почули в Держдепартаменті США - дослівно - "ми вас підтримуємо на 1000%". Друге - що всі конфлікти повинні вирішуватися правовим шляхом", - розповів Холодницький.
"Третє - якщо є злочинні дії в діях працівників прокуратури, вони повинні бути вивчені слідством і направлені до суду або - закрито провадження. Так само якщо прокурори САП або НАБУ зробили якісь злочинні дії, вони повинні також нести відповідальність - за результатами об'єктивного і незалежного слідства", - вказав глава САП.
Він наголосив, що якщо між НАБУ, САП і ГПУ не буде вирішено конфлікт, може розпочатися "війна, а жертвою, в результаті, стане вся країна".
"На кожній війні є жертви. Я не хочу говорити про жертви. Жертвою буде, нарешті, вся країна, тому що замість того, щоб боротися з корупцією реально, ми боремося між собою", - зазначив Холодницький.
Як повідомлялось, НАБУ звинуватило співробітників Генпрокуратури і СБУ у втручанні в спецоперацію бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі. В результаті дій силовиків всі операції бюро з агентами під прикриттям були припинені.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі агенти НАБУ, які працюють під прикриттям, набрані з порушенням закону і використовують контрабандну техніку в своїй роботі.

Related

Події в Україні 224146355214107259

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item