Ми не здатні поставити на місце узурпатора Порошенка - політолог


Президент Петро Порошенко сам здійснює владу в країні, а на високі посади ставить своїх людей.
Про це сказав політолог Валентин Бушанський в інтерв'ю.
"Я не голосував за Петра Порошенка, але український народ обрав його президентом. Що він робить? Розпускає парламент. Під вибори створює свою політичну силу. Бере її нізвідки. Це так звана "партія влади" з відданих йому людей. Її рейтинг накрутили адміністративним шляхом і за допомогою політичного маніпулювання. Тепер бачимо у Верховній Раді "Блок Петра Порошенка" спільно з "Народним фронтом". І в них немає коаліції. Отже, владу здійснює сам президент. Чи не є це фактом узурпації?
Одна з вимог Майдану: в країні мають відбутися парламентські вибори за пропорційною виборчою системою з відкритими партійними списками. Чи відбулися вибори за партійними відкритими списками? Ні. А ця вимога стосується фундаментального питання - розвитку демократії в Україні", - наголосив Бушанський.
Він нагадав також про призначення Юрія Луценка на посаду генпрокурора, для якого "ґвалтували Конституцію", та бізнес-партнера президента Валерії Гонтаревої керівником Нацбанку.
Також політолог акцентував увагу на законі про імпічмент президента.
"Закон про імпічмент ухвалили? І не ухвалять. Якби ми були здатні поставити президента на своє місце, нам ніякий закон про імпічмент не був би потрібен. Є 111-а стаття Конституції. Янукович вилетів без закону про імпічмент", - наголосив Бушанський.

Related

Політика 3947211775554830042

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item