На виборах у Каталонії перемогу здобули прихильники незалежності

Три партії, що виступають за незалежність Каталонії, отримали 70 місць у місцевому парламенті
За результатами підрахунку 99% голосів, три партії, що виступають за незалежність Каталонії, отримали в місцевому парламенті 70 місць зі 135, передає DW.
Згідно з попередніми офіційними підсумками, найбільше голосів набрала лівоцентристська партія Громадяни (Ciudadanos),яка виступає за євроінтеграцію. Її представники отримають 37 депутатських мандатів у парламенті. Однак їм не вдасться сформувати коаліційну більшість.
Друге і третє місця посіли партії: коаліція Разом за Каталонію (Junts per Catalunya), яку очолює екс-глава Каталонії Карлес Пучдемон (34 мандати) і Ліві республіканці Каталонії(ERC) (32 місця в парламенті). Ще чотири мандати отримає партія Кандидатура народної єдності, яка також виступає за відділення регіону від Іспанії.

Фото: El Pais
Фото: El Pais


Вибори пройшли за рекордної явки – 81,94% виборців.
Нагадаємо, у четвер, 21 грудня, в іспанському регіоні Каталонія завершилося голосування на позачергових виборах до парламенту.
На позачергових виборах боролися шість основних політичних партій, частина з яких виступає за відділення регіону від Іспанії, інші підтримують ідею збереження Каталонії у складі країни.

Related

Події у світі 8979593212750614412

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item