У ФБР прокоментували співпрацю з НАБУ

Співробітники ФБР працюють з НАБУ на тимчасовій, ротаційній основі і не є оперативними агентами
Співробітники ФБР працюють з НАБУ в межах визначених Меморандумом про взаєморозуміння, підписаним в червні 2016 року.
Про це йдеться в заяві Федерального бюро розслідувань з приводу характеру роботи цього державного агентства США в Україні, текст якого публікує Голос Америки.
"ФБР дотримується законів України і ніколи не працює за межами визначеними Меморандумом про взаєморозуміння", - йдеться у заяві.
У ФБР відзначили, що їх співробітники працюють в НАБУ на тимчасовій, ротаційній основі на підтримку відносин між сторонами.
"Ці спеціальні агенти і аналітики не є оперативним (are not operational - мова оригіналу). Будь-які заяви про зворотне - помилкові", - йдеться в заяві.
В американському бюро також відзначили, що викорінення корупції є пріоритетом для ФБР і вони постійно працюють зі своїми партнерами в правоохоронних агентствах у цілому світі, щоб розслідувати корупцію і надавати допомогу, коли їх про це просять.
"Ми цінуємо наші відносини з НАБУ і САП і вважаємо, що їх співробітники професіонали і заслуговують на довіру. НАБУ і САП це молоді організації, які зіткнулися з великими викликами в роботі, яку вони роблять для України. ФБР буде і надалі надавати НАБУ і САП підтримку і допомогу, яка їм необхідна в їхній важливій роботі заради народу України", - йдеться в заяві.
Як наголошується в повідомленні, пізніше ФБР додали до первинного тексту таке речення: "У боротьбі з корупцією всі правоохоронні органи повинні працювати спільно".
Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу 1+1 назвав агентів НАБУ, які працюють під прикриттям, нелегальним угрупованням.
Також Луценко назвав протизаконним участь ФБР в спільної спецоперації по НАБУ.

Related

Події у світі 7022079326403281707

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item