Росія поступово буде виходити з Донбасу - екс-посол США


Російський уряд готовий до поступового виходу з Донбасу через те, що він уже не вартий витрачених зусиль.
Про це заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, пише "Новое время".
- Думаю, переваги, які вони отримали, увійшовши на Донбас, виявилися набагато нижчими за очікувані, а ось ціна цього кроку - досить висока. Кремль не очікував, що США та Європа будуть зберігати санкції так довго, - наголосив він.
За словами Тейлора, санкції є болючими для російської економіки, роблячи Крим і Донбас "дорогим задоволенням" для Росії.
- Усі ці витрати явно перевищують вигоди, і це відкриває простір для переговорів. Тому я думаю і сподіваюся, що росіяни все-таки розглядають варіанти поступового виходу з Донбасу", - зазначив дипломат, додавши, що, згідно з його інформацією, ця думка обговорювалась в оточенні Путіна ще минулого літа, адже "залишатися на Донбасі - не найкраща ідея.
Також екс-посол США в Україні вважає, що Путін сподівався на нетривалу реакцію США та Євросоюзу через анексію Криму та бойові дії на Донбасі, як це було після війни у Грузії.
- Коли сталася війна у Грузії 2008 року, санкції щодо Росії були нетривалими. Цілком можливо, що, увійшовши до Криму і на Донбас, Путін сподівався отримати таку саму нетривалу реакцію, - сказав він.
Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що після завершення наприкінці грудня дворічного мандату тимчасового члена Ради Безпеки ООН, Україна продовжить активно просувати ініціативу введення миротворчої місії ООН на Донбасі. Також він Клімкін обговорив із генсеком ООН перспективи введення миротворців на Донбас Клімкін обговорив із генсеком ООН перспективи введення миротворців на Донбас обговорив перспективи введення миротворців на Донбас із генсеком ООН Антоніу Гутеррешем.

Related

Події в Україні 6806465570575883102

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item