ЄС і Велика Британія не досягли остаточної угоди щодо Brexit - Юнкер

Тереза Мей і Жан-Клод Юнкер не змогли прийти до остаточної угоди по Brexit
Європейському Союзу і Великої Британії не вдалося досягти прориву в переговорах по виходу королівства зі складу ЄС, заявив голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер за підсумками сьогоднішніх переговорів із британським прем'єр-міністром Терезою Мей, передає DW.
"Не дивлячись на наші наполегливі зусилля і значний прогрес, який ми і наші команди здійснили протягом останніх кількох днів щодо питань, які залишалися, сьогодні не було можливо досягнути остаточної угоди", - повідомив Юнкер на спільному брифінгу з Мей.
Як зазначається, Юнкер також висловив надію, що на цьому тижні сторони зможуть просунутися вперед під час переговорів, що дозволить лідерам 27 держав-членів ЄС під час саміту наступного тижня затвердити перехід до наступної стадії переговорів з Лондоном, зокрема, і щодо майбутньої співпраці у сфері торгівлі.
Юнкер назвав Терезу Мей "жорстким і непростим переговорником, який захищає позицію Великої Британії з усією енергією, яку, як ми знаємо, вона має".
Він також зазначив, що відсутність остаточної згоди між Брюсселем і Лондоном за підсумками переговорів щодо Brexit "не є провалом".
У свою чергу, Мей назвала нинішні переговори "конструктивними" і зазначила, що у сторін залишаються розбіжності в поглядах на кілька питань, "що вимагає подальших переговорів і консультацій".
"Ми знову зберемося до кінця цього тижня, і я також впевнена, що ми завершимо це питання успішно", - зазначила британський прем'єр.
Раніше Туск заявив, що переговори щодо Brexit можуть бути припинені у разі, якщо керівництво Великої Британії буде наполягати на створенні контролю між Ірландією і Північною Ірландією. Пізніше стало відомо, що Європейська комісія готує план на випадок зриву переговорів щодо Brexit.
Нагадаємо, 23 червня 2016 року британці на референдумі сказали ні збереженню Великої Британії в складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.

Related

Події у світі 1587668210665585100

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item