Держдеп про газопровід Nord Stream-2: Це російський план послаблення України

Ілюстративне фото
Речниця Держдепартаменту США Хізер Ноєрт назвала газопровід Nord Stream 2 російським планом з послаблення України.
У коментарі Польскому радіо Ноєрт заявила, що будівництво Nord Stream 2 та Турецького потоку посилить домінування Росії на європейському газовому ринку та перешкодить планами диверсифікації джерел енергоносіїв.
"Це загрожує безпеці держав регіону Балтійського моря і дозволить Росії втілити у життя план послаблення України, позбавивши її ролі країни-транзитера російського газу до Європи", - наголосила вона.
Ноєрт визнала, що під час вчорашньої офіційної зустрічі у Вашингтоні державний секретар Рекс Тіллерсон не розмовляв про Nord Stream 2 з очільником німецької дипломатії Зіґмаром Ґабріелем, який є прибічником будівництва російського газопроводу.
Також речниця Держдепу не відповіла на запитання про те, чи США насправді заблокують будівництво газомагістралі з Росії.
Вона також не прокоментувала слова заступника державного секретаря Джона МакКарріка, який заявив,  США не бачать можливості будівництва Nord Stream 2.
На початку листопада Єврокомісія схвалила пропозицію про поширення вимог Третьої газової директиви 2009/73 на всі газопроводи з третіх країн, в тому числі, на російський Північний потік-2. Згідно з ним, управління газопроводом необхідно буде передати незалежному операторові.
12 листопада голова Європейської ради Дональд Туск закликав країни ЄС прискорити роботу над законодавчим блокуванням російського проекту Північний потік-2.
Крім того, член Європейської комісії з енергетики і кліматичних змін Мігель Аріас Каньете заявив, що Північний потік-2 не становить пріоритетного інтересу для газопостачання Євросоюзу.
При цьому напередодні глава МЗС ФРН Зігмар Габріель розкритикував пропозицію Єврокомісії внести поправки до Третього енергопакету ЄС, щоб ускладнити реалізацію проекту газопроводу Північний потік-2.

Related

Події у світі 7474012534646041243

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item