Антимайданівця Топаза хочуть посадити на 15 років

Топазу загрожує серйозний тюремний термін

Прокуратура вимагає покарати антимайданівця Гната Кромського, більш відомого за позивним Топаз, тюремним строком на 15 років з конфіскацією.

 
У Київському райсуді Харкова під час засідання в справі антимайданівця Гната Кромського, більш відомого за позивним Топаз, прокуратура зажадала позбавити його волі на 15 років з конфіскацією. Про це повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Олег Максюк, пише Укрінформ.
 
"Кромському інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у масових заворушеннях і незаконне заволодіння транспортним засобом - автомобілем Mazda-6. Вимога прокуратури - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна - законні", - зазначив він.
 
За словами Максюка, підсудний був організатором захоплення приміщень Харківської ОДА 1 березня 2014 року, брав участь у побитті євромайданівців, яких змусили пройти через так званий коридор ганьби, і організатором масових заворушень 14 березня 2014 року на вул. Римарській, де загинули люди.
 
Оголошення вироку заплановане на 30 січня 2018 року.
 
Нагадаємо, Кромськой був затриманий 28 березня за рішенням суду. 29 березня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Харків'янин Кромськой був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомий за позивним Топаз після появи в мережі інтернету відео, знятого в таборі Антимайдану.
 
Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають невідомі і він кілька разів волає про допомогу до супроводжуючого його Кромського: "Топазе, дай команду!"

Related

Події в Україні 7574761291405326338

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item