Янукович разом з сином пересіли на гелікоптери у полі під Мелітополем і вилетіли до РФ - охоронець


Віктор Янукович
У ніч на 23 лютого 2014 року колишній президент України Віктор Янукович разом з молодшим сином Віктором вилетіли до Росії на військових гелікоптерах, повідомив співробітник Управління державної охорони Олесь Шаран.
Як передає Українська правда, про це він заявив під час допиту 25 січня в Оболонському районному суді Києва.
За його словами, син Януковича приєднався до кортежу президента-утікача, який їхав з Харкова, на виїзді з Донецька.
Екс-охоронець Януковича повідомив, що у кортежі було два автомобілі. Щоб дістатися наступного пункту призначення, автомобілі пересувались другорядними маршрутами з виключеним світлом. За його словами, такі заходи безпеки були обумовлені тим, що Януковича могли переслідувати.
"У Бернадського [інший охоронець Януковича] був телефон, він з кимсь зідзвонився. Йому повідомили, що в районі Мелітополя нас чекають, нам туди їхати не можна", – розповів Шаран, додавши, що за пошук шляхів відповідав керівник президентської охорони Костянтин Кобзар.
За його словами, близько третьої ночі 23 лютого кортеж зупинився біля сільськогосподарського поля поблизу Мелітополя Запорізької області, на яке сіли три військові гелікоптери. Саме з їх допомогою Янукович, його син Віктор та охоронці дібралися до російської Анапи, а далі літаком вилетіли до Криму.
У Криму Януковича зустріли російські військові. Спочатку його привезли в санаторій ВМС Міноборони РФ в Ялті, а потім в Севастополь.
Він зазначив, що Янукович хотів поселитися на державній дачі Гліцинія, однак вона була закрита на зимовий період.
Нагадаємо, що Олесь Шаран розповів, що 21 лютого 2014 року Віктор Янукович у супроводі чотирьох охоронців вирушив до Харкова на гелікоптерах, де зустрівся з Михайлом Добкіним. Останній дав транспорт для втечі.
Екс-президенту Віктору Януковичу 28 жовтня 2016 року було оголошено підозру в державній зраді та пособництві Російської Федерації в агресії проти України. Йому загрожує довічне ув'язнення. Зараз Янукович ховається від правосуддя в Росії.

Related

Події в Україні 6059040686805468129

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item