РФ може спробувати захопити ще 3 країни - ЗМІ


2018 року авторитарна Росія може спробувати захопити повністю або частково деякі країни Балтії. Для досягнення подібних цілей Росія може зібрати до 845 тис. солдатів.
Про це пише американський журнал The National Interest, посилаючись на дані RAND Corporation. Міхаель Пек, автор, стверджує: "У трьох країнах Балтії населення – 6,2 мільйонів людей, близько 22 тисячі солдатів і 450 одиниць артилерії, але немає танків або літаків. Росія може зібрати 845 тисяч – 300 тисяч тільки на заході Росії – за підтримки 2600 танків, 5500 артилерійських знарядь і майже 1400 бойових літаків".
Автор вважає, що військову операцію Москва може розгорнути блискавично, при цьому не витратить багато ресурсів. Адже Росія набагато більша за 3 країни Балтії.
Журналіст переконаний, що військовий опір буде безглуздим, тому жителям країн Балтії варто готуватися до партизанської війни.
Щоправда, автор звертає увагу, Балтійські держави мають план захисту від вторгнення Росії - мобілізувати суспільство. Згідно з викладеннями RAND Corporation, якщо Естонія, Латвія і Литва почнуть війну, їх цивільне населення відіграє велику роль у цій боротьбі.
USA Today, одна з провідних газет США, оголосила Росію у своїй статті новою "імперією зла". Видання послалося на агресивні дії Росії щодо Грузії та України, воєнну інтервенцію в Сирії і ймовірне втручання у президентські вибори в США 2016 року.

Related

Події у світі 4824193996175451795

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item