Гепатит у Миколаєві: госпіталізовано 37 осіб

У Миколаєві зафіксовано спалах гепатиту

Загалом було зафіксовано чотири вогнища захворювання.

У Миколаєві за останні кілька днів зареєстровано 37 випадків захворювання на гепатит А, у тому числі й у шести дітей. Про це повідомляє місцеве видання Свідок.інфо в середу, 3 січня.
За словами головного санлікаря області Олександра Ігнатенка, згідно з низкою висновків причиною захворювання стала вода з пунктів розливу. Загалом було зафіксовано чотири вогнища захворювання.

"Після додаткового опитування хворих ми зупинилися на тому, що це вода з пунктів розливу. Після нанесення вогнищ появи захворювання на карту ми побачили, що в основному задіяні район Сухого Фонтану, Центрального ринку, Ліски та Намив", - заявив він.
 
У Держспоживслужбі почали перевірку семи місць, де хворі на гепатит жителі Миколаєва брали воду, звідти були взяті зразки рідини.
 
У свою чергу, радник голови Миколаївської ОДА Євген Шевченко заявив, що спалах гепатиту є "сезонним підвищенням захворюваності".
 
"Мушу констатувати, що зараз ми маємо сезонне підвищення захворюваності на вірусний гепатит А. Адже в минулі роки ми також мали сезонні спалахи захворюваності. У 2016 році захворіло 58 осіб, з них діти - 35. У 2017 році захворіло 43 людини, з них 12 дітей", - повідомив він.
 
Раніше в Харківській області на вірусний гепатит А захворіли 29 осіб, з них 14 - діти.

Related

Гаряча новина 560288248523069380

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item