ЗМІ: У фігурантів "кремлівської доповіді" $386 млрд

Олексій Мордашов - один з найбагатших росіян у списку Мінфіну США

Великі російські бізнесмени зі списку Мінфіну США переважно відмовляються від коментарів, обіцяючи, що "будуть стежити за розвитком ситуації".

Усі фігуранти "кремлівської доповіді" Мінфіну США з розділу Олігархи є учасниками списку Forbes, статок кожного з яких оцінюється більш ніж в $1 млрд. Про це у вівторок, 30 січня, повідомляє РБК.

"Це ж копіпаст списку Forbes. Більше говорити тут нічого, не бачу сенсу підтримувати істерію і нагнітання. З юристами це питання поки не обговорював", - сказав в коментарі агентству один з фігурантів списку.
Усього в "кремлівській доповіді" перераховані 96 великих підприємців, в тому числі бізнесмени Роман Абрамович, Сулейман Керімов, засновник USM Holdings Алішер Усманов, основний акціонер Северстали Олексій Мордашов, засновник НОВАТЕКа Леонід Міхельсон, власник АФК Система Володимир Євтушенков, співвласник Альфа-банку Петро Авен і багато інших.

Зазначається, що фігуранти списку переважно відмовляються від коментарів, обіцяючи, що "будуть стежити за розвитком ситуації".

"Сукупні статки всіх фігурантів розділу Олігархи з "кремлівської доповіді" згідно з оцінками Forbes складають $386,4 млрд", - йдеться в повідомленні.
Як повідомлялось у ніч на 30 січня Мінфін США опублікував "кремлівську доповідь" - список осіб, наближених до російського президента Володимира Путіна, які можуть потрапити під нові санкції Вашингтона.

У список увійшли 210 осіб - 114 політиків і 96 великих бізнесменів. У документі виявився весь уряд Росії, включаючи прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.

Документ був підготовлений відповідно до закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій", який був прийнятий в США влітку 2017 року.

Related

Події у світі 3045808529552089432

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item