Чернівецький депутат за рік купив 63 квартири - Чесно

Ромео Скрипа володіє кількома будівельними фірмами, які продають квартири по $900 кв. м., тоді як йому, за паперами «пощастило» придбати квартири за 5 250 грн квадрат
У Чернівцях депутат міськради від БПП Ромео Скрипа за один день зміг придбати 39 об’єктів нерухомості в Чернівцях, а згодом ще 32 квартири, йдеться в розслідуванні Чесно.
Чиновник лише за квартири заплатив понад 10,3 млн грн. За таких обставин вартість квадратного метра депутатові обійшлася в 5 250 грн, тоді як мінімальна вартість квадрату у Чернівцях за нормативами Мінрегіонбуду – 7 867 грн.
Журналісти зв’язалися по телефону з ним. Однак конкретних пояснень він не надав, а згодом уникав спілкування.
Скрипа володіє також будівельною компанією ТОВ Ромтіс Буд. Цікаво, що його підприємство вже реалізує нерухомість мінімум за $900 (понад 25 тисяч грн).
Окрім зазначеного переліку Скрипа придбав (у 2016 році) ще одну квартиру в Чернівцях, два житлових будинки (у січні площею 87,9 квадратних метри, а у квітні 350,1 квадрати), а також – земельні ділянки.
Загалом за нерухомість у 2016 році Скрипа заплатив майже 12,1 млн грн.
"В той час як дохід за рік склав трошки більше ніж 643 тис грн, враховуючи 381 тис грн доходу від відчуження нерухомості. 9 млн грн Скрипі позичили двоє осіб, які, скоріш за все, є його батьками", - йдеться в розслідуванні.
Окрім вказаної компанії, чиновник також вказав у своїй декларації ЖБК Букстрой, а за даними сервісу YouControl, він також є засновником ТОВ Буд.Ін.Ком.
Протягом минулого року Скрипа подав 26 форм змін до декларацій.
"За рік продав 35 об’єктів нерухомості, отримавши 13,2 млн грн доходу. Вже в липні він придбав 48 об’єктів нерухомості, з них 32 квартири - усе за два дні. Витратив на покупку майже 13,4 млн грн", - повідомляє автор Михайло Джогола.
Юрист пояснює, що такі часті угоди з нерухомістю можуть бути націлені на мінімізацію сплати податків. На паперах вартість нерухомості занижується, а саме від неї відраховується 8,5% податку, а вже решту суми власник отримує готівкою.

Related

Політика 8477974728523059566

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item