Польща вдвічі збільшила поставки газу в Україну

PGNiG є найбільшим польським експортером газу в Україну
Польська нафтогазова компанія PGNiG за півтора року (серпень 2016 року - грудень 2017 року) поставила на український ринок більше 1 млрд куб.м.
Про це повідомили в прес-службі компанії.
Так, продаж газу в Україні в 2017 році збільшився удвічі - до більш ніж 700 млн куб. м у рік.
"Наші поставки привабливі, тому що вони не тільки конкурентоспроможні, але і надійні і безпечні, що має велике значення для України. Портфель газу в нашій пропозиції добре диверсифікований: він походить від нашого внутрішнього виробництва в Польщі і від різних напрямків імпорту", - зазначив віце-президент компанії Мацей Возняк.
Згідно з даними Argus, в ІІІ кварталі 2017 року PGNiG став найбільшим польським експортером газу в Україну.
Нагадаємо, що в лютому 2017 року Gaz-System SA вибрав PGNiG Technologie SA в якості підрядника будівництва газопроводу Страхоціна-Германович. Цей газопровід протяжністю 72 км стане елементом східної гілки коридору Північ-Південь і важливий для інтеграції газотранспортних систем (ГТС) Польщі, Словаччини і України.
З 19 жовтня PGNiG почав безпосередньо поставляти газ постачальникам в Україні завдяки доступу до українських газопроводів. До тих пір PGNiG поставляла газ тільки до кордону з Україною.
Крім того, в грудні в Україні вперше прийшов американський скраплений природний газ(СПГ), який був розвантажений через LNG-термінал в Польщі.

Related

Економіка 6277279995180915416

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item