У Верховній Раді звернулися до СБУ щодо організованих проявів сепаратизму на Харківщині

Скрін з сюжету телеканалу "Рада"
Народний депутат Ігор Артюшенко фракції партії «Блок Петра Порошенка» на брифінгу у Верховній Раді звернувся до голови Служби безпеки України з вимогою вжити заходів щодо негативної ситуації, що складається в Богодухівському районі Харківської області.
“Так склалося історично, що наша держава має велику енергозалежність від Росії. Вже добрий десяток років у нас виникають конфлікти щодо поставок та ціни на газ. Всі ми добре пам’ятаємо, як у 2013 році на Донбасі, який сьогодні частково заграблений Російською Федерацією, проросійські сили намагалися не допустити видобуток сланцевого газу. Це сумнозвісні персонажі руху «Український вибір» Медведчука, прихильники Компартії, учасники фінансової піраміди МММ, яку очолював нинішній так званий «спікер парламенту ДНР» Пушилін. Ці проросійські шавки на гроші Кремля розпалювали в суспільстві істерику, переконуючи, що видобуток сланцевого газу начебто знищить екологію та перетворить дітей на мутантів. Сьогодні вже очевидно на 100% чому, хто і за які гроші проводив на Донбасі цю кампанію”, - розповів депутат Артюшенко журналістам.
За його словами, ні тоді, ні зараз так званих “активістів” не цікавлять реальні проблеми екології. Також зрозуміло, що видобуток сланцевого газу зробив би Україну енергонезалежною державою. Але з початком війни питання його видобутку було знято. “Чому я про це згадую? Тому що зараз аналогічний процес та дії відбуваються в Харківській області”, - наголосив він.
“Тільки про сланцевий газ мова не йде. В цьому регіоні ще з середини минулого століття розробляють Шебелинське газове родовище. І місцеві мешканці звикли жити по сусідству з газовими свердловинами, де видобувається традиційний газ. Але купка фейкових активістів сумнівного характеру разом з місцевою «Самопоміччю», розпочали кампанію по відпрацьованому на Донбасі у 2013 році сценарію проти законного видобутку газу. Більше того, дана група осіб вирішила одразу використати ще один механізм «Українського вибору» Медведчука щодо підриву державного устрою та територіальної цілісності України!”, - сказав депутат фракції “БПП”.
“В селі Кручик і Павлівка Богодухівського району Харківської області так звані «антисланцеві активісти» разом з «Самопоміччю» провели начебто «збори громади» і прийняли рішення, що вони «самоорганізувалися, самовизначилися, об’єдналися за територіальною ознакою та прийняли рішення здійснювати владу безпосередньо». Дані випадки так званого «безпосереднього самовизначення» за ініціативи «Українського вибору» Медведчука активно проводяться на Південному сході України. Ці всі дії мають конкретних організаторів. Тільки тут замість Пушиліна - так званим «голосом людей» є громадянка Антусевіч, а правову допомогу та координацію цих дій здійснюють депутати обласної ради від партії «Самопоміч» Бушковський та Кісіль”, - зауважив парламентар.
“З приводу описаних мною подій, Богодухівським відділком поліції вже зареєстроване кримінальне провадження. Зважаючи на те, що наша держава знаходиться в стані війни, а Харківська область є прикордонною, я звертаюся до голови Служби безпеки України з вимогою негайно вжити заходів для відновлення законності на території окремих районів Харківської області та припинення проявів сепаратизму. Також перевірити дії осіб, причетних до озвучених мною подій, на можливу співпрацю з спецслужбами Російської Федерації. Також звертаюся до Прем`єр-міністра України доручити відповідним установам та органам сприяти законній діяльності підприємств в рамках Енергетичної стратегії України на період до 2035 року, Концепції газовидобувної галузі України, Стратегії сталого розвитку «Україна-2020»”, - наголосив депутат Ігор Артюшенко на брифінгу Верховної Ради.
Джерело: День

Related

Події в Україні 6207640702875947017

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item