Порошенко і Волкер стурбовані поведінкою Росії


Президент України Петро Порошенко у вівторок, 23 січня, зустрівся зі спеціальним представником президента США по Україні Куртом Волкером.
Сторони відзначили, що Москва повинна нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання і погодитися на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. Про це пише прес-служба Адміністрації президента.
"Було висловлено серйозне занепокоєння у зв'язку з відсутністю прогресу у виконанні Росією безпекових положень Мінських домовленостей. Абсолютними пріоритетами є консолідація режиму сталого та всеохоплюючого припинення вогню і виведення з України російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.
Порошенко і Волкер також згадали прийняття закону України про реінтеграцію окупованих територій як елемент загальної стратегії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.
Сторони підкреслили пріоритетність мирного, політико-дипломатичного шляху врегулювання ситуації на Донбасі.
Літак з Волкером прибув в аеропорт "Бориспіль" 23 січня близько 13:00. У Києві спецпредставник США проведе низку зустрічей з українськими чиновниками. За інформацією з дипломатичних джерел, після зустрічі з Порошенком Курт Волкер проведе переговори з Сурковим.

Related

Політика 1239507115764039152

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item