У США стурбовані польським законом про Голокост

Емблема Держдепартамента США

Вашингтон закликає Варшаву переоцінити законопроект, який може зіпсувати відносини між країнами і посіяти розбіжності серед американських союзників.

Представник Держдепартаменту США Хезер Науер заявила, що Вашингтон стурбований законопроектом про Голокост в Польщі і він може викликати негативні наслідки для відносин двох країн.
"Ми стурбовані, що, якщо цей законопроект буде реалізований, він може підірвати свободу слова та академічний дискурс", - йдеться в заяві Науерт.
"Ми також стурбовані наслідками законопроекту, які він в разі реалізації буде мати для стратегічних інтересів і відносин Польщі, в тому числі зі Сполученими Штатами та Ізраїлем. Утворені розбіжності, які можуть виникнути серед наших союзників, йдуть на користь тільки нашим суперникам", - зазначила представник Держдепу.
США закликають Польщу переоцінити законопроект "в світлі його потенційного впливу на принципи свободи слова і нашого ефективного партнерства".
При цьому Науерт визнала, що історія Голокосту болюча і складна і поляків можуть ображати вираження "польські табори смерті".
Раніше влада Ізраїлю розкритикувала польський законопроект, який забороняє називати колишні концтабори на території Польщі "польськими таборами смерті".
За використання цього формулювання документ передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Таке ж покарання передбачене за пропаганду бандерівської ідеології і злочинів українських націоналістів у роки Другої світової війни.
Нагадаємо, 26 січня Сейм Польщі прийняв зміни до закону про Інститут національної пам'яті, а 31 січня ініціативу підтримали в Сенаті.

Related

Події у світі 7435276843455152617

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item