Посол: США будуть вводити санкції, поки РФ не припинить агресію в Україні

Посол України в США Валерій Чалий

Український дипломат переконаний, що Вашингтон буде вводити нові заходи проти Москви, оскільки це процес, який неможливо зупинити без зміни підходу Росії.

Посол України в США Валерій Чалий заявив в ефірі 112 Україна, що Вашингтон буде вводити нові санкції проти Російської Федерації, поки вона не виведе свої військові сили з непідконтрольних територій Донбасу.
"У роз'ясненні міністерства фінансів та Державного департаменту США чітко говориться, що закон про протидію супротивникам США через санкції, а там вказується Росія, прийнятий саме через російську агресію проти України та анексії Криму, тому, очевидно, що будуть подальші кроки", - заявив він.
Чалий переконаний, що будуть подальші конкретні санкції щодо осіб як з цього списку, так і з додаткових, "але це процес, який вже не зупиниш без зміни підходу Росії".
Посол зазначив, що зміна підходу Росії полягає в "виведенні військ з української території, повернення всіх наших полонених і затриманих, закриття кордону за допомогою міжнародної місії", тобто в поверненні до ситуації, коли суверенітет і територіальна цілісність України буде відновлена.
Дипломат також наголосив, що "це не тиск, який дає ефект моментально, але ми вже бачимо, що лінія, яка велася не один рік, призводить до результатів".
Нагадаємо, в рамках закону Про протидію противникам Америки за допомогоюсанкцій, Мінфін США опублікував "кремлівський список", куди увійшло майже всекерівництво і великі підприємці Росії - всього понад 200 осіб.

Related

Події у світі 7954802442912895781

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item