Війна на Донбасі може завершитися в ПАРЄ - політолог


Із обранням нового президента Парламентська асамблея Ради Європи може стати майданчиком, на якому завершать війну на Донбасі.
Про це сказав політолог Микола Давидюк в ефірі одного з телеканалів.
"Одне з головних і важливих для нас питань - обрання президента ПАРЄ. Не без участі української делегації попередній керівник був відправлений у відставку, при чому без почестей. Людина почала відверто працювати на російські гроші, підігрувати політиці Кремля, літати чартерними рейсами в точки бойових дій. За це він поніс відповідальність.
Думаю, новий керівник задасть новий політичний тон і ПАРЄ може бути одним із майданчиків, який допоможе вирішити питання російської агресії на території України. Але над цим треба працювати, вести злагоджену політику, комунікувати практично зі всією Європою, не замикатись на собі. І розуміти, що Росія в це інвестує мільярди доларів, використовує практично всі свої лоббістські ресурси, щоб збити темп, який задала Україна", - сказав Давидюк.
Він наголосив, що українська делегація в ПАРЄ зараз на дві голови вища, ніж за попередні 25 років.
6 жовтня президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт добровільно подав у відставку. Він неодноразово закликав повернути російську делегацію до складу ПАРЄ. Також возив до Сирії делегацію депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії, попри те, що він не був уповноважений Асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.
Делегати ПАРЄ у третьому турі 10 жовтня обрали президентом представницю Кіпру Стеллу Кіріакідес. Вона перебуває на посаді до нової сесії ПАРЄ, яка розпочнеться 22 січня.

Related

Події в Україні 1814083438613862458

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item