Ситуація в зоні АТО загострюється - ОБСЄ

Хуг розповів про порушення

Хуг розповів про ескалацію конфлікту на Донбасі.

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції загострюється, кількість порушень режиму тиші зростає. Про це в п'ятницю, 12 січня, заявив перший заступник глави моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу в Києві.

"Після домовленості про перемир'я на свята встановився відносний мир. Але не було жодного дня без порушень. Сторони в повному обсязі виконують узяті на себе зобов'язання... Зараз можна сказати, що почалася фаза ескалації. Про це свідчать 2 тис. порушень, які наші спостерігачі зафіксували з 17.00 вівторка по 17.00 середи цього тижня", - повідомив Хуг.

За його словами, подібна картина спостерігалася раніше, під час так званих великодніх, шкільних і хлібних перемир'їв: кількість обстрілів зменшувалася, проте незабаром ситуація знову загострювалася.

"Усі ці перемир'я мали позитивні наслідки. Місцеві жителі отримували можливість перепочити від обстрілів. Але ці періоди тривали недовго", - зазначив Хуг.

Він також зазначив, що за минулий рік спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 400 тисяч порушень, що набагато перевищує показники за 2016 рік.

"Ми, СММ ОБСЄ, не можемо забезпечити встановлення миру, це можуть зробити лише сторони конфлікту, лише вони можуть припинити бойові дії і забезпечити стійкий мир шляхом відведення озброєння і проведення розмінування", - наголосив він.

Нагадаємо, 11 січня в зоні АТО загинув український військовий, всього було зафіксовано дев'ять обстрілів позицій ЗСУ.

Related

Події в Україні 2115175495579728443

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item