У Давосі назвали глобальні загрози безпеці

Панельна дискусія в Давосі

Кризу світової безпеки в 2018 році можуть спровокувати непорозуміння між лідерами Північної Кореї і США, вважають учасники форуму в Давосі.

 
Однією з головних світових загроз, які можуть викликати кризу безпеки вже в 2018 році, є непорозуміння між лідерами Північної Кореї і США. Про це заявив професор міжнародних відносин Сеульського національного університету Лі Гин на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє Укрінформ.
 
"Головними викликами для системи глобальної безпеки можуть стати непорозуміння, неправильні оцінки і хибні уявлення лідерів. Особливо, коли США і Північна Корея посилають один одному сигнали замість того, щоб почати прямий діалог між лідерами двох країн", - підкреслив професор.
 
На його переконання, небезпечна риторика Дональда Трампа породжує ще більшу напругу і не сприяє спокою не тільки на Корейському півострові, але і в світі.
 
Він пропонує вирішити корейську ядерну проблему виключно шляхом багатостороннього діалогу, обов'язково - за участю офіційного Вашингтона і Пхеньяну.
 
У свою чергу, співробітник Центру Карнегі за міжнародний мир Мозес Наїм зазначає, що в сучасних умовах слід особливу увагу звертати на захист від кібератак, які можуть мати надзвичайно серйозні наслідки для економіки, суспільного і політичного життя країн.
 
"Зброя, яка зараз найчастіше використовується, - це дрони, кіберпростір і терористи-смертники", - зазначив він.
 
Проректор Оксфордського університету Луїза Річардсон погодилася з тим, що тероризм, який все більше поширюється у світі, становить основну загрозу світовій системі безпеки. На її глибоке переконання, безпеці будь-якої країни зараз загрожують не ззовні, а зсередини, використовуючи емоції людей, їх віру і релігію, підсвідомо впливаючи на їх поведінку.
 
Нагадаємо, головними загрозами для Росії в 2018 році будуть можлива ескалація конфлікту на Корейському півострові і ситуація в Україні.

Related

Події у світі 4234851038951590577

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item