"Це наші люди в їхній армії" - експерт розповів про реальний стан армії бойовиків ЛДНР


Ті шахтарі, які в результаті "націоналізації" бойовиками підприємств, пішли служити в "армію" терористів - не воюють проти України.
Таку думку висловив президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергій Гармаш у інтерв'ю для журналу "Країна".
"Нас лякали, що через блокаду вони підуть служити в армію ДНР і ЛНР. Це була улюблена фішка прибічників економічної взаємодії і фінансового підживлення цих "республік". Вони справді не пішли воювати проти України і там відчувається кадровий голод. Кажуть про некомплект у 60%. Якщо вірити тим повідомленням, які йдуть від того ж Ходаковського і тим, хто в процесі - некомплект дуже серйозний", - розповів Гармаш.
За його словами, ті, хто укомплектований - не являються ідеологічними вояками.
"Ті, хто заробляють, називаються 15-тисячниками, це всього 7 тисяч гривень. Зазвичай, коли починаються серйозні бойові дії - вони просто розбігаються. Можливо, так і краще, щоб ті робітники, які не працюють через зупинки заводів, там служили. Це наші люди в їхній армії", - зауважив він.
Експерт відзначив, що армія доволі слабка і бойовики цього не приховують. Розуміють, що якщо не буде військової підтримки Росії, то ніяких перспектив у них немає.
"Заходу не обов'язково давати нам зброю. Нам достатньо, аби НАТО гарантувало невтручання Росії. Вони спроможні це зробити. Навіть закрити небо своєю авіацією. Тоді б ми розібрались з цими терористами за два дні. Так кажуть наші військові", - додав Гармаш.
Повне інтерв'ю з Сергієм Гармашем читайте в одному з найближчих номерів журналу "Країна".
Раніше російські пропагандисти використовували Донбас для внутрішніх цілей, які були скеровані не на цей регіон чи Україну, а саме на Росію. За словами експерта, війна заморозилась і Путін не може похвалитися своїми успіхами на Донбасі.

Related

Події в Україні 7068556942480010508

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item