Угорщина висунула Україні нову жорстку вимогу

Петер Сийярто

В уряді країни пообіцяли виступати проти українських нововведень з усією наполегливістю.

Глава МЗС Угорщини Петер Сийярто вимагає, щоб Україна відмовилася від дубляжу вистав і газет нацменшин українською мовою. Відповідну заяву глави розміщено на сайті відомства.

 
За словами Петера Сийярто, Україна планує внести зміни до свого законодавства, які приведуть до нових обмежень прав меншин.
"Замість того, щоб пом'якшити конфлікти, Україна зробила подальші пропозиції щодо обмеження використання мови і громадянства. Наприклад, буде обов'язковим показувати український переклад діалогів під час постановок театру, а угорські газети також публікуються двома мовами", - сказав Сийярто.
"Уряд Угорщини виступить проти останніх заходів з тією ж наполегливістю, як і проти закону про освіту", - додав міністр.
Як повідомлялося, 28 вересня набув чинності закон "Про освіту", який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є тільки державна мова. Мови нацменшин, включаючи російську, будуть вивчатися тільки до п'ятого класу, а вже з 2020 року освіта в Україні стане цілком україномовною.
Документ викликав різку критику низки країн, зокрема, Угорщини. Будапешт звернувся до верховного комісара ООН з прав людини провести розслідування через український закон.
Пізніше Угорщина заблокувала засідання комісії Україна-НАТО, яке повинно було відбутися в грудні.

Related

Політика 2981153717051957438

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item