ЄС намагається засудити Росію через СОТ

СОТ вирішить торговельну суперечку ЄС і РФ

Європа домагається від РФ щорічних виплат у розмірі 1,39 млн євро.

Євросоюз має намір стягувати з Росії 1,39 млрд євро в рік через обмеження імпорту свинини. Світова організація торгівлі вже направила вимогу Брюсселя в арбітражний суд, пише американське видання Politico.
 
Як зазначається, керівництво ЄС посилює тиск на Росію "в битві дзеркальних санкцій". Знайомі з ситуацією джерела видання стверджують, що справа про фінансове стягнення з Росії отримало розвиток після того, як СОТ направила вимогу Брюсселя щодо компенсації в арбітражний суд.
 
Як пояснив один із представників Євросоюзу, господарсько-процесуальне право вирішить, чи справедливий позов. Після цього, в разі позитивного рішення, суд визначить можливість застосування даної міри щодо Росії.
 
Ще у 2016 році СОТ постановила, що Росія ввела неправомірну заборону на імпорт свинини з ЄС. Ці заходи стали важким ударом для фермерів з Данії, Німеччини та Нідерландів.
 
Брюссель своїми діями "починає активно оскаржувати законність політично мотивованих продуктових санкцій проти ЄС".
 
"Це буде цікавий рік дискусій для Женеви", - наводить видання слова торгового дипломата ЄС, що працює у Швейцарії.
 
Необхідна Брюсселем компенсація в 1,39 млрд євро щорічно дорівнює загальній вартості експорту свинини з ЄС до Росії у 2013 році. Планується, що розмір стягнень щороку підвищуватиметься на 15%.
 
Нагадаємо, Всесвітня організація торгівлі підтримала ЄС в черговій торговій суперечціз Росією.

Related

Економіка 4744566609606035018

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item