Гужва покинув Україну і попросив притулку в Австрії

Ігор Гужва під час обшуків правоохоронців 22 червня 2017 року
Головний редактор видання Страна.ua Ігор Гужва, підозрюваний у вимаганні, поїхав до Відня і попросив там політичного притулку.
"Ми хочемо повідомити, що Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрійської республіки відповідно до прийнятої процедури", - сказано в зверненні редакції до президента України Петра Порошенка.
Колеги Гужви вказують, що у нього закінчився термін запобіжного заходу і він покинув країну без порушень законодавства. Сам головред також підтвердив інформацію про звернення до Австрії з проханням про політичний притулок.
22 грудня Шевченківський райсуд Києва засудив спільника головного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужви до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.
Нагадаємо, Гужву затримали пізно ввечері 22 червня минулого року. Його підозрюють у вимаганні хабара в розмірі $10 тис. У народного депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька за нерозміщення компрометуючих матеріалів. Гужва заперечує звинувачення.
Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган опублікувала відео, яке дозволило легалізувати слідчі дії стосовно головного редактора інтернет-видання Страна.юа Ігоря Гужви.

Related

Гаряча новина 8597560990202202446

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item