У США запропонували заборонити смартфони з незнімними батареями

У США запропонували заборонити смартфони з незнімними батареями
У США хочуть заборонити продавати гаджети без знімних батарей
Американські чиновники пропонують заборонити продаж електронних пристроїв, в яких користувачі не можуть замінити батареї самостійно.
Законопроект про це подали в законодавчий орган штату Вашингтон, повідомляє MotherBoard.
Однією з причин появи такого документа стали повідомлення про зниження продуктивності iPhone зі старими акумуляторами. Білль вже отримав схвалення профільного комітету і проходить покладені стадії перевірки перед тим, як його виставлять на голосування. Очікується, що в штаті Вашингтон заборона на незнімні батареї почне діяти з січня 2019 року.
"Спочатку новий закон повинен був боротися з недобросовісними виробниками, які нав'язують покупку нових пристроїв своїм користувачам. Скандал з Apple лише надав законопроекту необхідний імпульс", - зізнався один з авторів документа, Джефф Морріс.
При цьому окремо зазначається, що законопроект не стосується бездротових навушників, гарнітур, або інших мініатюрних пристроїв. Під заборону можуть потрапити тільки пристрої з незнімною батареєю і "плоским екраном", до яких відносяться, наприклад, смартфони, планшети і електронні книги.
Нагадаємо, в кінці грудня 2017 року Apple в своїй заяві визнала, що спеціально уповільнює старі моделі iPhone.
Як писали ЗМІ, таким чином інженери компанії намагаються знизити піки енергоспоживання, які можуть привести до виключення старих моделей. Справа в тому, що через зменшення максимальної місткості літій-іонних батарей вони не можуть видавати необхідний струм при піковому навантаженні на процесор.
Apple на тлі скандалу була змушена переглянути всю свою політику щодо підтримки клієнтів, які не бажають відмовлятися від звичних пристроїв.

Related

Технології 8707574565210580493

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item