Поліція відновила справу проти глави Центру протидії корупції Шабуніна

Потерпілий, окрім блогерства чи журналістики, також є помічником нардепа. На фото - Шабунін
Слідчі Дніпровського відділу поліції (Київ) відновили розслідування проти очільника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна і готують нову підозру про "побиття" ним помічника народного депутата Всеволода Філімоненка.
Про це повідомили у ЦПК.
У понеділок, 15 січня, у відділку поліції відбувся перехресний допит Філімоненка та Шабуніна.
"Факт підтвердження журналістської діяльності Філімоненком потрібен слідчим саме для інкримінування Шабуніну більш тяжкої статті", - йдеться в повідомленні.
У розслідуванні справи відомого антикорупціонера беруть участь дев’ять слідчих.
У ЦПК вважають, що справу проти Шабуніна використовують для тиску на очолювану ним організацію.
Нагадаємо, в середу, 16 серпня, в Дніпровському відділенні поліції Києва голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну оголосили підозру в побитті Всеволода Філімоненка.
Шабунін заявляв, що вдарив його по обличчю за образу колеги. У Facebook він звинуватив Філімоненка в замовній кампанії з метою компрометації. Пізніше прокуратура Києва погодилася перевірити статус Філімоненка - чи є він дійсно журналістом.
Крім того, 2 серпня стало відомо, що слідче управління київської податкової відкрило кримінальне провадження проти керівників громадської організації Центр протидії корупції.
 Міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International Україна закликала до прозорості у справі Шабуніна.
Дивіться також
"Жодна зі "справ Майдану", справа про розстріл Небесної Сотні або справи про перешкоджання роботі журналістів в 2016 році так швидко не розслідувалися. Ми можемо стверджувати, що "справа Шабуніна" є нічим іншим як показовою розправою", -зазначав глава TI Україна Ярослав Юрчишин.

Related

Політика 2111890236960154260

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item