Процес введення санкцій проти РФ тільки починається - Держдеп США

Держдеп США: "Кремлівський список" - тільки початок нових санкцій
Після того, як Мінфін США опублікував так званий "кремлівський список", процес введення санкцій проти РФ тільки починається, заявив високопоставлений представник Держдепартаменту США під час телефонного брифінгу, передає Укрінформ.
"29 січня, не було визначено як дедлайн для заходів, описаних в розділі 231 (Акту протидії противникам Америки через санкції, CAATSA). Це не кінцевий термін для введення санкцій, насправді - це тільки початок", - підкреслив політик.
Представник Держдепу підкреслив, що після цього адміністрація може почати введення санкцій проти осіб, що беруть участь в угодах з розвідувальним і оборонним секторами уряду РФ. За його словами, це станеться, як тільки адміністрація прийме відповідне рішення з урахуванням затвердженого закону.
"У результаті наших дій, що проводяться в глобальному масштабі, ми змогли запобігти укладенню потенційних угод на суму в кілька мільярдів доларів. І це - справжній успіх, реальні гроші, і це реальне зменшення доходів, які не отримає Росія", - зазначив політик.
Раніше міністр фінансів США анонсував нові санкції на підставі "кремлівського списку".
Нагадаємо, 30 січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховано імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів.
Загалом в списку зазначено 210 імен: 114 високопосадових російських чиновників і 96 олігархів, повідомляє Bloomberg.
Зокрема, у списку є російські олігархи Олег Дерипаска, Роман Абрамович, Володимир Потанін, брати Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко, Алішер Усманов, Ігор Сечін, Олексій Міллер, Олег Тіньков, Сулейман Керімов тощо.
Незважаючи на те, що до зазначених у списку людей не будуть застосовуватися будь-які санкції, банки та інші установи в США і Європі все одно можуть відмовитися від ведення з ними справ.
"Кремлівська доповідь" складена відповідно до закону Про протидію противникам США за допомогою санкцій, який був ухвалений у Сполучених Штатах влітку 2017 року. Санкції було посилено через тривалу агресію проти України, а також через втручання в президентські вибори в США 2016 року.

Related

Події у світі 6982752950301108719

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item