ПАРЄ ухвалила резолюцію по Донбасу, визнавши російську агресію

ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни на Донбасі. Вперше з урахуванням реінтеграції
У середу, 23 січня, Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію про гуманітарні наслідки війни в Україні.
Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка знаходиться зараз у Страсбурзі.
Вона наголосила, що у резолюції вперше згадується проголосований минулого тижня ВР закон про реінтеграцію Донбасу, де Росія визнана агресором. Цю поправку внесла та відстояла українська делегація.
"Також були прийняті всі інші наші поправки, які стосуються вимоги негайного звільнення заручників, неприпустимості порушення їх прав", - додала вона.
Окрім того, у кінцевому варіанті резолюції також міститься поправка від України про те, що Росія має виконувати всі попередні резолюції, які стосуються Криму і Донбасу.
Автором доповіді, яку заслухали сьогодні в Страсбурзі, став литовський депутат Егідіус Варейкіс.
Адвокати резолюції нагадали ПАРЄ про наслідки війни на Донбасі та анексію Криму. В результаті агресії РФ загинули понад 10 тисяч людей, а кількість потерпілих перевищила 24 тисячі. Ще 4 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги.
Цього ж дня у ПАРЄ віце-спікер Держдуми Петро Толстой заявляв, що в разі свого повернення до організації Росія не буде виконувати окремі резолюції організації.
Його ж колега, голова комітету Раді Федерації у закордонних справах Костянтин Косачов, категорично відкинув можливу співпрацю: "Деякі резолюції не будуть виконані ніколи. Ви маєте це чітко розуміти".

Related

Події у світі 4691968587347865005

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item