Масштабний прорив колектора в Прилуках: місто три дні живе без води, будинки в центрі затопило нечистотами

Влада міста відреагувала на ситуацію тільки на третій день
19 січня в Прилуках Чернігівської області стався масштабний прорив каналізаційного колектора, в результаті чого понад 55 тисяч місцевих жителів залишилися без води.
Як повідомляє Прямий з посиланням на повідомлення жителів, міська влада не попередила про відключення води і не надала ніякої додаткової інформації. Багато хто дізналися про масштабну аварію з соціальних мереж.
Будинки в центральній частині міста затопило нечистотами, стічні води залили двори, підвали та ванні кімнати.
Протягом декількох днів у місті було проблематично купити питну воду. Влада також не організувала підвезення чистої води до багатоповерхівок і будинків в приватному секторі.
В ніч з 21 на 22 січня воду дали, однак тиск був слабким і до жителів багатоповерхових будинків вона так і не дійшла. У тих , кому включили воду, з крана текла рідина іржавого кольору.
Місцеві жителі Прилук почали активно публікувати фото і відео про ситуацію в місті в соцмережах.





Станом на ранок понеділка, 22 січня, будинки продовжують підтоплювати нечистоти. На місці аварії працюють представники комунальних підприємств. Є проблеми з обладнанням для усунення неполадок, шукати місце аварії допомагає приватний трактор, який знайшли активісти.
Близько 11:30 на сайті міськради Прилук з'явилося перше за три дні повідомлення про ситуацію в місті.
У прес-службі зазначили, що навколо аварійної ділянки постійно викачується вода, тому довелося припинити водопостачання.
"Рятувальні бригади працюють цілодобово, адже сам колектор розташований на глибині близько 14 метрів", - додали там.
Влада міста прийняла рішення скликати позачергову сесію міськради, щоб виділити кошти на закупівлю необхідної техніки і матеріалів для проведення робіт.
Подача води буде здійснюватися з 7:00 до 12:00. Дитячі садки працюватимуть у звичайному режимі, а школи та гімназії - до 12:00.
Терміни вирішення проблеми не зазначаються.
За даними ЗМІ, мер Прилук перебуває на лікарняному в Чернігові.

Related

Події в Україні 1999521117668415859

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item