У Молдові суд призупинив повноваження президента

Ігоря Додона тимчасово відсторонили
Конституційний суд Молдови тимчасово призупинив повноваження президента країни Ігоря Додона у відповідь на відповідне прохання депутатів правлячої коаліції
Про це 2 січня повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Відставка" Додона передбачена законом. У законодавстві країни передбачено положення про делегування повноважень президента голові парламенту або прем'єр-міністру в разі повторної відмови главою держави призначити вакантні посади міністрів, що і сталося раніше.
Додон вдруге відхилив кандидатури п'яти міністрів і двох віце-прем'єрів, які запропонував прем'єр Павло Філіп. Відповідно до закону, глава держави може зробити це один раз. Якщо президент і після повторного висунення не підпише указ, то відповідні повноваження президента переходять до голови парламенту, який може підписати укази замість президента.
"Відповідно до цієї процедури був призначений новий міністр оборони Молдови Євген Стурза, кандидатура якого була двічі відхилена президентом", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, минулого тижня Депутати демократичної партії Молдови звернулися до Конституційного суду з проханням тимчасово відсторонити президента Ігоря Додона через інституційну кризу.

Related

Події у світі 6060006654381576284

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item