Росія перехопила літак США над Чорним морем

Су-27

У Пентагоні дії російського винищувача назвали небезпечними, тому що він був на дуже близькій відстані від американського літака ЕР-3Е Aries II.

Російський винищувач Су-27 перехопив у небі над Чорним морем літак ЕР-3Е Aries II радіоелектронної розвідки ВМС США, пише РИА Новости з посиланням на Міноборони РФ.
Відзначається, що вдень 29 січня чергові засоби контролю повітряного простору виявили невідому ціль над нейтральними водами Чорного моря, що рухається в бік російської території.
У російському військовому відомстві стверджують, що Су-27 наблизився до американського літака на безпечну відстань, ідентифікував його і супроводжував, не допускаючи порушення російських кордонів.
За даними Міноборони РФ, винищувач повернувся на місце базування тільки після того, як літак-розвідник США змінив курс польоту. Повідомляється, що Су-27 діяв без порушень "відповідно до міжнародних правил використання повітряного простору".
У Пентагоні підтвердили інформацію про перехоплення і назвали його небезпечним. За інформацією американських військових, Су-27 наблизився до літака ВМС США на відстань близько півтора метрів. Перехоплення тривало приблизно дві години сорок хвилин.
"Небезпечні дії підвищують ризик прорахунків і зіткнень у повітрі", - зазначено на сайті сил ВМС США в Європі і Африці. 
Американська сторона наполягає, що літак-розвідник "діяв відповідно до міжнародного права" і не спровокував таку активність військових Росії. 
Нагадаємо, раніше російський винищувач Су-30 здійснив перехоплення американського літака P-8 Poseidon над Чорним морем у листопаді 2017 року. Пентагон охарактеризував дії російської сторони як небезпечні.
У РФ на це заявили, що перехоплення літака ВПС США допомогло американській стороні уникнути міжнародного скандалу через порушення російського кордону.

Related

Гаряча новина 4514839836139795614

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item