Аваков: Злочинне угрупування на чолі з екс-директором Укрспирту готувало терористичні атаки на держустанови


За словами Авакова, злочинна організація планувала терористичні атаки на держустанови
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що учасники злочинного угрупування на чолі з колишнім генеральним директором Укрспирту Михайлом Лабутіним готували терористичні атаки на держустанови України.
Про це Аваков сказав під час брифінгу у Хмельницькому, повідомляє прес-служба МВС.
"Мова йде про велику групу зловмисників, що скоїла кілька замовних вбивств і замахів на вбивств у місті Києві. З них названі не всі, тільки ті, які слідство прийняло рішення відкрити", - зазначив міністр.
Крім того, за його словами, злочинна організація планувала терористичні атаки на держустанови.
"Група бойовиків готувала терористичні атаки на державні установи, в тому числі й усунення ряду державних функціонерів, міністра та інших посадових осіб", ‑ додав глава МВС.
Нагадаємо, 25 січня стало відомо, що у Румунії затримали колишнього генерального директора ДП Укрспирт Михайла Лабутіна, якого підозрюють в розтраті держкоштів.
У Генеральній прокуратурі заявили, що затриманий у Румунії колишній генеральний директор ДП Укрспирт Михайло Лабутін є організатором злочинної організації.
Михайло Лабутін був звільнений з поста гендиректора Укрспирту в грудні 2014 року. Його підозрюють у фінансових махінаціях на суму 200,7 млн грн.
У тому ж місяці представники батальйону Айдар вивезли Лабутіна з лікарні в безпечне місце в зв'язку з інформацією про плани замаху на нього.
Лабутін нібито збирався дати в Центрі кардіології і кардіохірургії брифінг, на якому планував оприлюднити корупційні схеми в спиртовій галузі.
21 січня 2015 року його було оголошено в розшук по лінії Інтерполу.

Related

Події в Україні 6272253697440555868

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item