Ізраїльський стартап представив розумні окуляри для людей з порушеннями зору

Окуляри із вбудованими камерами та штучним інтелектом
Компанія ICI Vision показала на виставці CES 2018 окуляри, які полегшують життя пацієнтам, що страждають на захворювання сітківки ока.
Розумні окуляри використовують штучний інтелект і апаратні засоби, щоб допомогти людям з обмеженими можливостями зору краще бачити навколишній світ, повідомляє BBC.
За допомогою мініатюрних камер, програм, що стежать за рухами зіниціта комп'ютерної проекції такі окуляри задіюють для обробки зорового образу здорові ділянки очного дна. Набір програмних і апаратних систем значно, як запевняють розробники, покращує візуальне сприйняття в реальному часі.
"Місія ICI Vision полягає в розширенні та оптимізації людського зору шляхом розробки першої в своєму роді індивідуально оптимізованої цифрової платформи", - йдеться в заяві компанії.
На тій самій виставці CES 2018 компанія Samsung представила окуляри Relumino. Вони зв'язуються зі смартфоном, на якому встановлюється спеціальний додаток. Такі окуляри трансформують зображення, що проектується в окуляри, додаючи йому чіткості, збільшуючи поле зору і роздільну здатність.
Окуляри Relumino працюють в декількох режимах. Так званий "звичайний режим" робить розмиті зображення більш чіткими, розпізнає контури об'єктів, робить їх більш помітними. Ще один режим - інвертування кольору - полегшує користувачам читання тексту на сторінці або екрані зі звичайної відстані.

Related

Технології 3143989991701405715

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item