Курди звинуватили турецьку армію в пошкодженні стародавнього храму

Храм був активний у 1300-740 роках до нашої ери
Представник курдських сил самооборони Афріну Рейзан Хеду заявив, що під час військової операції турецької армії у сирійській провінції було пошкоджено древній арамейсьий храм Айн-Дара.
Він повідомив, що храм отримав "відчутні пошкодження", передає РІА Новини.
Рейзан Хеду також повідомив, що турецька авіація продовжує завдавати авіаударів по місцях перебування цивільного населення.
Раніше повідомлялося, що через військову оперции турецької армії в сирійській провінції Афрін загинуло 89 осіб.

19 січня Туреччина почала обстріли курдських сіл у прикордонному регіоні Афрін на півночі Сирії, розпочавши операцію Оливкова гілка. По населених пунктах було випущено близько 70 снарядів.
Офіційно названо мету операції – створення 30-кілометрової буферної зони вздовж кордону, щоб гарантувати, що до Туреччини не проникнуть "терористи".
20 січня турецькі військові літаки завдали авіаударів по цілях курдських сил у сирійській прикордонній зоні.
21 січня Генштаб Туреччини оголосив про початок наземної операції в Афріні. Президент Ердоган вважає, що ця операція спрямована не тільки на захист національних інтересів Туреччини, але й має зробити внесок у забезпечення територіальної цілісності Сирії.
 Президент США Дональд Трамп закликав Туреччину обмежити масштаби військової операції Оливкова гілка проти сирійських курдів.
У відповідь президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що військова операція триватиме, незважаючи на стурбованість США.

Related

Події у світі 6026156900575404462

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item