Невідкладно звільнити Гонтареву: нардепи готують звернення до ПорошенкаНевідкладно звільнити Гонтареву: нардепи готують звернення до Порошенка


У Верховній Раді зареєстрували постанову про звернення парламенту до президента Петра Порошенка щодо невідкладного звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку.
Відповідна постанова №7488 оприлюднена на сайті парламенту.
"Тривала фактична відсутність повноважного голови Національного банку України негативно впливає на регулювання банківського сектору України та відносини України з міжнародними фінансовими установами. У той же час, розгляд Верховною Радою України питання щодо звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтаревої неможливе без внесення президентом відповідного подання", - ідеться в пояснювальній записці.
Глава Нацбанку Валерія Гонтарева подала президентові заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня вона продовжила перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки.
Виконувати обов'язки глави НБУ призначили її першого заступника Якова Смолія. Саме його кандидатуру розглядають на це призначення. Очікувалося, що 21 грудня парламент підтримає відставку Гонтаревої та призначить нового голову НБУ. Але питання не внесли у порядок денний.

Related

Політика 1623768407138800522

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item