Великобританія будує радіорадар на випадок агресії РФ

У Британії будують новий радіолокатор на випадок агресії Росії

Радар дозволить Великобританії і НАТО "розвинути розуміння ситуації, яка складається в повітряному просторі на північ від Британії і далі, через Норвезьке море". Його вартість становить приблизно 14,2 млн доларів.

У Великобританії на острові Унст у Шетланді будують новий радіолокатор, який має посилити здатність збройних сил держави відстежувати непізнані військові і цивільні літаки і допоможе захиститися від російської агресії. Про це у п'ятницю, 26 січня, повідомляє прес-служба міністерства оборони країни.
 
"Ми завжди будемо захищати наше небо від російської агресії. Цей радар життєво важливий для захисту Великобританії, оскільки ми реагуємо на посилення глобальних загроз і зміцнюємо нашу здатність давати їм раду", - сказав глава міноборони Британії Гевін Вільямсон.
 
Так, радар дозволить Великобританії і НАТО "розвинути розуміння ситуації, яка складається в повітряному просторі на північ від Британії і далі, через Норвезьке море". Також нова технологія дозволить "поліпшити суверенний потенціал Британії в період загострення російської військової активності".
 
Будівництво цього приладу нібито було пов'язано зокрема з тим, що дії Росії не обмежуються східними кордонами Європи.
 
Таким чином, Унст, на думку представників відомства, повернеться до своєї колишньої ролі, яку він виконував у 1960 і 1970 роках - тоді острів використовувався як радара раннього попередження на північному фланзі НАТО.
 
Вартість радіорадара становить приблизно 14,2 млн доларів.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в основу нової Національної оборонної стратегії США лягла протидія Росії та Китаю.

Related

Події у світі 7485343215284247830

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item