НАБУ викрило одеського депутата, який пропонував детективу півмільйона доларів хабара

Депутат імовірно продав місту будівлю за 185 млн, яку незадовго до цього придбав за 4 млн грн. На фото - майбутня мерія Одеси
Детективи НАБУ та Генеральна прокуратура повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику за пропозицію хабара в розмірі 500 тисяч доларів.
Чиновник хотів відкупитися і зняти арешт з рахунків приватного товариства, яке, як вважає слідство, задіяне у корупційній схемі, повідомила прес-служа НАБУ.
Йдеться про гроші, отримані від купівллі мерією Одеси будівлі за значно завищеними цінами.
Вказаний депутат і є отримувачем коштів від нечесної угоди, завдяки якій місто переплатило за будівлю 181 млн грн. Правоохоронці повідомили йому про підозру у корупційній справі (ч.3 ст.369 Кримінального кодексу).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
Одеська мерія запланувала переїхати у нову будівлю. Для цього придбали місцевий Завод Краян. За короткий період завод спочатку продали за 4, згодом за 11 млн грн, після чого посередник реалізував її місту за 185 млн грн.
НАБУ підозрює, що депутат Одеської облради і був отримувачем переплачених містом мільйонів.

Related

Гаряча новина 7909441919503851531

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item