У США успішно випробували реактор для життя на Марсі

Реактор зможе живити енергією поселення на Марсі

Повномасштабні випробування ядерного реактора Kilopower повинні початися в березні. Але вже зараз відомо, що для повноцінної роботи населеної станції на поверхні Марса за оцінками необхідно запустити 4-5 таких установки.

В американському штаті Невада відбулися успішні випробування ядерного реактора Kilopower, який зможе за потреби забезпечувати енергією перші поселення людей на Марсі. Про це в п'ятницю, 19 січня, розповів заступник директора NASA з космічних технологій Стів Юрчук, повідомляє агентство Reuters.

"Компактні розміри Kilopower і потужність дозволять нам доставити кілька блоків на одному кораблі і забезпечити генерацію десятків кіловат потужності", - пояснив Юрчук.

Реактор працює за принципом двигуна Стірлінга і має мало рухомих частин. Найбільш активна зона реактора з ураном-235 має розміри рулону паперових рушників.

Планується, що повномасштабні випробування реактора почнуться в середині березня.

У технічних характеристиках зазначається, що потужність одного реактора становить 1-10 кВт, для повноцінної роботи населеної станції на поверхні Марса за оцінками необхідно запустити 4-5 таких установки.

Як повідомлялося, за допомогою знімків із супутника Mars Reconnaissance Orbiter вчені виявили лід в декількох регіонах Марса зі стрімкими схилами.

Related

Технології 2585172256417973518

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item