Волкер розкритикував позицію РФ щодо миротворців

Миротворці ООН

Концепція Росії щодо миротворців ООН на Донбасі не гарантує безпеку, а лише поглибить конфлікт, вважає спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

Російський проект резолюції, що передбачає введення миротворців на Донбас тільки уздовж лінії зіткнення, є неприйнятним для США і ООН, оскільки він не гарантує безпеку, а тільки посилить конфлікт. Про це заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер в ефірі телеканалу 112 Україна.
"Росія запропонувала іншу концепцію - так звану захисну силу, яка охороняла б тільки спостерігачів ОБСЄ. Контроль кордону вона не передбачає. Тому нескінченний потік російських сил і озброєння через міжнародний кордон тривав би", - сказав Волкер, наголосивши, що це не те, на що змогли б погодитися США і ООН.
За його словами, така концепція не гарантує безпеку, а лише поглибить конфлікт.
Волкер зазначив, що США, Франція і Німеччина погодилися прийняти таку пропозицію за основу, проте переробити її під миротворчу місію.
"Це створило б відповідальність за безпеку в регіоні, дало б можливість українській стороні контролювати українсько-російський кордон. Кордон б це не закрило. Він залишиться у такому разі відкритим, проте з'явиться контроль. Війська і озброєння не будуть перетинати його. Це дасть ґрунт для реалізації Мінських угод", - вважає спецпредставник США.
"Зараз є дуже різні концепції того, що хотіли б бачити в підсумку. Росія підтримує і пропонує не те, що Сполучені Штати і Захід хотіли б бачити", - резюмував Волкер.

Нагадаємо, позиція Росії з питання контингенту ООН на Донбасі полягає в тому, що миротворці повинні підтримувати місію ОБСЄ.
Україна відкидає можливість участі Росії в майбутній миротворчій місії ООН на Донбасі.

Related

Події у світі 4350225405955170484

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item