НАБУ розкрило схему розкрадання газу на півтора млрд

НАБУ затримало причетних до розкрадань газу

У результаті злочинної схеми розкрадання газу ТЕЦ заробили надприбутки, а Нафтогаз зазнав колосальних збитків. Детективи затримали причетних до злочину.

Співробітники НАБУ у Львові розкрили злочинну схему розкрадання понад 300 млн куб. м. природного газу на суму понад 1,4 мільярда гривень. Про це в середу, 17 січня, повідомили в прес-службі бюро.

Детективи затримали чотирьох посадових осіб компаній Енергія-Новий Розділ, Енергія-Новояворівськ і Енергія. Їх звинуватили в заволодінні природного газу, що належить Нафтогазу.

Слідство з'ясувало, що підприємства-власники Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ протягом 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в Нафтогазі природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів, НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими від ринкових.

"Однак, як встановили детективи НАБУ, більш як 300 млн куб. м "пільгового" газу Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ отримали незаконно, не плануючи використовувати його для потреб населення. Зате, як з'ясувало слідство, цей газ вони використовували у своїй господарській діяльності для виробництва електрики, яку в подальшому реалізували ДП Енергоринок - його поставили тарифу, визначеному виходячи з собівартості електроенергії, виробленої з газу за ринковою ціною", - зазначили в бюро.

У результаті ТЕЦ отримали надприбутки, зіставні з розміром збитку, завданого Нафтогазу.
Нагадаємо, в Одеській області чиновники викрали газу на 15 млн гривень.

Related

Економіка 8798541655301519329

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item