Російську авіабазу в Сирії обстріляли з мінометів, знищено сім літаків - ЗМІ

Ілюстративне фото
У Сирії авіабазу Хмеймім, яка використовується російською армією, обстріляли з мінометів, внаслідок чого було знищено сім літаків, повідомило російське видання Коммерсант з посиланням на двох військово-дипломатичних джерел.
За словами співрозмовників, подія, що може вважатися однією з найсерйозніших за весь час російської військової операції в Сирії, сталася 31 грудня 2017 року.
За попередніми даними, мінометні удари з боку ісламістів знищили чотири бомбардувальники Су-24, два багатоцільові винищувачі Су-35С, один військово-транспортний літак Ан-72, а також склад боєприпасів. Понад десять військовослужбовців, за попередніми даними, отримали поранення.
У Міністерстві оборони РФ інцидент поки не коментували.
Нагадаємо, що в сирійській провінції Хама розбився російський бойовий вертоліт Мі-24, який супроводжував військовий конвой. У російському Міноборони уточнили, що обидва пілоти загинули під час здійснення жорсткої посадки в 15 км від аеродрому призначення.

21 листопада 2017 року під час зустрічі з сирійським президентом Башаром Асадом в Сочі президент Росії Володимир Путін оголосив про закінчення військової операції в Сирії.
6 грудня генеральний штаб збройних сил РФ повідомив, що Сирія повністю звільнена від терористів Ісламської держави.

Related

Події у світі 6819728654618802771

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item