Кум Путіна Медведчук вставив "п'ять копійок" про закон щодо Донбасу


Лідер громадського руху "Український вибір", кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук вважає, що Верховна Рада прийняттям закону про реінтеграцію Донбасу ставить хрест на мирному врегулюванні ситуації.
Про це йдеться в заяві Медведчука на сайті руху, пише "Українська правда"
"Спочатку декларувалося, що цей закон послужить реінтеграції – поверне Донбас в правове поле України. Але парламент, який давно став заручником радикалів і політиканів з "партії війни", що залишаються безкарними, своїми руками ставить хрест на спробах мирного врегулювання ситуації на Донбасі", - йдеться в заяві.
Прийнятий закон – це "набір маревних мрій про насильницьке повернення територій. Саме територій – не людей", стверджує Медведчук.
"Ухвалення цього закону свідчить про те, що Україна не зацікавлена ​​і в участі в процесі мирного врегулювання Росії, яка виконує цю функцію в тому числі і в рамках "нормандського формату". Це усвідомлена спроба знищити перспективу мирного врегулювання ситуації на Донбасі", - переконаний кум Путіна.
На думку Медведчука, влада ігнорує думку народу, "який втомився від кривавого конфлікту, хоче миру і бажає бачити Україну єдиною країною", і діє на догоду США.
"А це означає, що конфлікт на Донбасі, як і раніше буде залишатися кривавою раною на тілі України, ще більше розділяючи країну і роблячи неможливим повернення Донбасу в Україну і України на Донбас", - підсумував кум Путіна.
Водночас ватажок окупованих районів Донецької області Олександр Захарченко заявив, що закон про реінтеграцію створив юридичну платформу для ескалації конфлікту.
"Цей закон дозволить розв'язати руки української воєнщині. І все, що вони раніше не могли робити, тепер зможуть робити на "законних" підставах. Це повністю порушує Мінські домовленості", - цитує бойовика одне зі "ЗМІ" окупантів.
18 січня Верховна Рада прийняла закон про реінтеграцію Донбасу. Згідно з документом, території Луганської та Донецької областей визнаються окупованими, а Росія країною-агресором.

Related

Політика 3966956969526002687

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item